Τμήματα

Share...Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInDigg thisShare on TumblrEmail this to someonePrint this page

Παιδικά τμήματα

logo

Ζωγραφική-Εικαστικά:

Στο τμήμα ζωγραφικής τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των χρωμάτων και δημιουργούν ελεύθερα τα θέματά τους. Βάζοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, μαθαίνουν παίζοντας.

Στα εικαστικά, το παιδί θα γνωρίσει σημαντικά έργα από την ιστορία της τέχνης, θα επισκεφθεί χώρους εκθέσεων και με διάφορα υλικά, θα γνωρίσει διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής, χαρακτικής και πηλού και εκθέσεων και με αφορμή τα ερεθίσματα αυτά θα φτιάξει κατασκευές.

Comic – Σχέδιο: Στο μάθημα του comic το παιδί μαθαίνει την τεχνική και τα υλικά (μολύβι, πενάκι, χρώμα) όπως και βασικές αρχές σχεδίου (αναλογίες, προοπτική, φωτοσκίαση, κίνηση).

Σκοπός του μαθήματος είναι το κάθε παιδί ξεχωριστά να αναπτύξει τον δικό του τρόπο έκφρασης σχεδιάζοντας χαρακτήρες, καρέ, εξώφυλλα και γράφοντας τις δικές του ιστορίες.

Θεατρικό παιχνίδι:  Ο μαγικός κόσμος του θεάτρου είναι εδώ και περιμένει τους μαθητές να τον εξερευνήσουν!! Οι ηρωίδες και ήρωες των παιδικών παραμυθιών και ιστοριών περιμένουν τους μαθητές να τους συναντήσουν!
Το τμήμα θεάτρου για παιδιά και νέους στη Σχολή Ζωγραφικής Aquarella στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, στη κατανόηση του εαυτού του και του περιβάλλοντος του και στην αισθητική του “εκγύμναση” μέσα από θεατρο-παιδαγωγικές τεχνικές. Στο τμήμα θεάτρου θα διδαχθούν:

•Εκπαιδευτικό Δράμα
•Θεατρικό παιχνίδι
•Αυτοσχεδιασμός
•Αφήγηση παραμυθιών
•Κινησιολογία

Ώρες : 1,5 ανά εβδομάδα


Εφηβικά τμήματα

be an artistΠροετοιμασία για Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Εικαστικό εργαστήρι

Ζωγραφική:

Ο προγραμματισμός του μαθήματος ζωγραφικής έχει ως βάση το ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο. Ο πρώτος κύκλος αφορά την ελεύθερη σχεδίαση των αντικειμένων με έμφαση στην φωτοσκίαση.

Ο επόμενος κύκλων μαθημάτων που αφορά την ζωγραφική με χρώμα, αναφέρεται στις χρωματικές ιδιότητες (θερμά, ψυχρά χρώματα) και την ρεαλιστική αναπαράσταση, ως ένα χρήσιμο εργαλείο εκμάθησης.

 

Τμήμα Comics: 

Το τμήμα Κόμικς της Σχολής Aquarella απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την 9η τέχνη, από ηλικίες 7 ετών και άνω. Χρησιμοποιώντας τα μολύβια, τα μαρκαδοράκια, τα πινέλα, αλλά και το ταλέντο, τη φαντασία και το μεράκι του, ο κάθε σπουδαστής θα εξασκήσει τις ικανότητές του βήμα προς βήμα και ανάλογα με τις ανάγκες του.

Από τη σχεδίαση χαρακτήρων μέχρι το τελικό στάδιο δημιουργίας κόμικ, το μάθημα εκτείνεται σε μια σειρά από τομείς: προσωπογραφία, ανατομία, προοπτική, χρώμα, ασκήσεις φαντασίας και δημιουργικότητας, συγγραφή σεναρίου και ιστορία σκίτσου-κόμικς.

Ώρες: τρείς ανά εβδομάδα

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!

Για το νέο τμήμα comics, που θα λειτουργεί κάθε Σάββατο 09:00 – 11:00, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Share...Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInDigg thisShare on TumblrEmail this to someonePrint this page

Comments are closed.